Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk


Koken en recepten met seitan ook te vinden in boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten’

Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk.

Seitan is heerlijk om te gebruiken in je vegan of vegetarische recepten. Waarom? Seitan is een perfecte vis-en vleesvervanger. De structuur van seitan lijkt wat op de vezelstructuur van vlees en seitan heeft een heerlijk sappige beet. Seitan leent zich perfect om zowel mee te kunnen koken, bakken, grillen, barbecueën en wokken.

Seitan bevat een heerlijke bite, heeft een goede textuur, komt in allerlei verschillende smaken (Bij Bertyn), is eiwitrijk en is daarnaast ook het ideale ingrediënt voor een vegan of vegetarisch gerecht.

De seitan van Bertyn is 100% biologisch en daarnaast ook 100% vegan. Wij hebben met uiterste zorg alle ingrediënten samengesteld van de verschillende soorten seitan. Mocht je vragen hebben over de ingrediënten van de seitan van Bertyn dan mag je uiteraard altijd contact opnemen.

recepten


Lekkere vegetarische recepten, in een handomdraai vegetarische gerechten op tafel. Lekker veggie en bovenal gezond

Lekkere vegetarische recepten, in een handomdraai vegetarische gerechten op tafel. Lekker veggie en bovenal gezond

Goede vegetarische recepten vinden is wellicht voor veel mensen, welke niet vegetarisch zijn of pas net overschakelen, een lastige klus. Veelal vindt je op de meest gangbare media recepten waar vlees of vis in verwerkt zit. Dit terwijl er zo veel heerlijke gerechten te maken zijn met enkel plantaardige ingrediënten. Hier heb je de juiste site gevonden om inspiratie op te doen voor vegetarische gerechten. We hebben al de lekkerste vegetarische recepten voor je op een rijtje gezet. Lekker en gemakkelijk te maken met een duidelijke bereidingswijze.

LEES MEER

Vegetarische recepten met seitan, geselecteerd door Bertyn: ideaal voor vegetarische gerechten

Vanavond vegetarisch koken? Of op zoek naar inspiratie voor vegetarische gerechten? Deze vegetarische recepten bevatten stuk voor stuk seitan. Seitan is de ideale vis-en-vleesvervanger boordevol eiwitten en daarnaast ook nog ideaal voor een koolhydraatarm dieet. Deze vegetarische recepten heeft Bertyn stuk voor stuk geselecteerd.

Waarom vegetarisch eten? Goed voor gezondheid, milieu, dieren en natuur

Vegetarisch eten is goed voor mens en dier en als extra plus ook voor het milieu. Er wordt namelijk heel wat vlees en vis geconsumeerd. Belangrijk is te beseffen dat men met ieder gerecht zonde vlees of vis bijdraagt aan een gezond klimaat. Hoewel soms misschien anders gedacht wordt is vegetarisch eten niet minder gezond dan een dieet weke wel vlees en vis bevat. Wanneer men de maaltijden bewust en gevarieerd samenstelt kan men met vegetarisch eten een bewuste keuze maken. En wat betreft milieu? Ongeveer 14% van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door veeteelt en ook overbevissing is een groot probleem.

Vegetarische recepten met seitan, basis voor heerlijke vegetarische gerechten

Seitan leent zich perfect voor een heerlijke maaltijd. Ben je vegetarisch of wil je gewoon eens een keertje vegetarisch koken? Misschien dat seitan dan wel nieuw is voor je. Op de pagina Wat is seitan? kun je meer informatie lezen over seitan. Bekijk deze heerlijke vegetarische recepten met seitan en laat je inspireren door de vele, vegetarische, mogelijkheden welke seitan biedt aan de wereldwijde keukens.

nieuwe-recepten