Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk


Koken en recepten met seitan ook te vinden in boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten’

Recepten met seitan. Vegetarisch of helemaal vegan en eiwitrijk.

Seitan is heerlijk om te gebruiken in je vegan of vegetarische recepten. Waarom? Seitan is een perfecte vis-en vleesvervanger. De structuur van seitan lijkt wat op de vezelstructuur van vlees en seitan heeft een heerlijk sappige beet. Seitan leent zich perfect om zowel mee te kunnen koken, bakken, grillen, barbecueën en wokken.

Seitan bevat een heerlijke bite, heeft een goede textuur, komt in allerlei verschillende smaken (Bij Bertyn), is eiwitrijk en is daarnaast ook het ideale ingrediënt voor een vegan of vegetarisch gerecht.

De seitan van Bertyn is 100% biologisch en daarnaast ook 100% vegan. Wij hebben met uiterste zorg alle ingrediënten samengesteld van de verschillende soorten seitan. Mocht je vragen hebben over de ingrediënten van de seitan van Bertyn dan mag je uiteraard altijd contact opnemen.

recepten


Recepten met seitan in spicy saus met kokosbloesemsuiker: Gula Java Chili Tops

Adembenemende Afrika. De heerlijke saus bij de Gula Java Chili tops is een mix van Gula Java kokosbloesemsuiker met een vleugje kokos-, olijf- en rode palmolie en exotische kruiden. De seitan is gesneden in kleine blokjes, de Tops. Alle ingrediënten van zowel de seitan als de saus bij de Gula Java Chili tops en de andere varianten seitan van Bertyn bestaan uit 100% biologische ingrediënten. De saus van de seitan Gula Java Chili tops is licht spicy en bestaat voor 21% uit een licht pittige zoete chili saus waarin onder andere kokosbloesemsuiker. koriander, paprika, foelie, kurkuma, chili en gember zit verwerkt. De Gula Java Chili tops van Bertyn is eiwitrijk, veelzijdig en heerlijk als afwisseling te gebruiken bij de dagelijkse kost.

Het bereiden van de seitan met spicy saus en kokosbloesemsuiker. Recepten met een verrassende zoet pittige smaak

Je kunt de Gula Java chili tops perfect bereiden in je wokschotel. Bak de Gula Java Chili tops een aantal minuten in een pan of dompel de verpakking enkele minuten in kokend water om de seitan te verhitten. Hierna zijn ze direct klaar om op te dienen of om verder te verwerken in de meest heerlijke recepten. Voeg de seitan met de spicy saus met kokosbloesemsuiker toe aan een heerlijke wrap met verse groenten, gebruik ze in een ovenschotel of serveer ze samen met rijst en wat gewokte groenten. Smakelijk eten!

nieuwe-recepten