Ian Thomas op bezoek bij Bertyn tijdens zijn Vegan Voyage

DSC 3354Bij Bertyn hebben we internationaal bezoek gehad. Jaaa… Ian Thomas en zijn papa Frank Hoelen zijn een dagje komen mee kijken en koken bij Bertyn. Onze seitanmeester Serge Restiau heeft hen de knepen van het vak geleerd, namelijk hoe je zelf seitan kan maken. Ian Thomas lust wel een seitan steak, seitan balletjes of seitan fingers en dat heeft hij hier allemaal kunnen uitproberen, zelf maken en natuurlijk het allerbelangrijkste… ook opeten!

Ian Thomas op bezoek bij Bertyn met zijn vader en een seitanmeester

Samen met zijn vader gaat Ian Thomas op Vegan Voyage - Een 54-jarige vader, flexitariër gaat samen met zijn veganistische zoon van 21 op Food Adventure. Vader en zoon gaan op een speelse, intense en liefdevolle manier in dialoog over het hoe, wat en waarom van veganisme. Het wordt een originele roadtrip vol kleuren, smaken, producten, bijzondere ideeën en boeiende mensen… Het gaat over bewust zijn/worden, elkaar ontmoeten, samen proeven, koken, lachen,openstaan voor elkaar, nieuwsgierig zijn, bijleren en enthousiasmeren.. Hoe mooi! Let's go vegan.

Ian Thomas samen met Chantal Voets, Serge Restiau en Frank Hoelen seitan balletjes aan het draaien

Sinds zijn 17de is Ian Thomas bewust vegan geworden en is dit nog steeds. Dieren, welzijn en de planeet liggen hem nauw aan het hart. Hij wil een voorbeeldfunctie zijn voor zijn leeftijdsgenoten en iedereen bewust maken dat we anders moeten gaan eten, willen de mensheid en de planeet het overleven.

Ian Thomas maakt zelf seitan

We zijn supertrots dat Ian Thomas de kwaliteit van Bertyn’s seitan weet te appreciëren en het was een fantastische ervaring om met hem samen te koken en te filosoferen over het leven en voeding. Knap wat Ian Thomas op zo’n jonge leeftijd al allemaal heeft bereikt, geproefd en zijn weg heeft uitgestippeld. We hebben er alvast een grote seitan-fan bij!

Chantal