Vegan hamburger met seitan: Brussels Beer Burger van Les Super Filles du Tram & Veganizer BXL wordt gemaakt met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

Brussels beer burger Vegan Hamburger met seitanBertyn heeft een mooie nieuwe klant bij: het restaurant Les Super Filles du Tram in Brussel. Zij zijn sinds kort ge-Veganized door Veganizer BXL uit Brussel. Er staat nu een vegan hamburger op het menu met 100% plantaardige ingrediënten: de Brussels Beer Burger! Zij hebben voor de hamburger het gehakt van Bertyn gebruikt: Seitan Veggie Gehakt.

 

Wie zijn Veganizer BXL?

Veganizer BXL bestaat uit Leonoor Leus en Louise Willens. Zij willen met het initiatief Veganizer BXL de Brusselse restaurants aansporen en ondersteunen om meer vegan op de kaart te zetten. Samen met de koks van restaurants bedenken ze gerechten die daadwerkelijk op de kaart komen te staan. 24/4/2017 was het eerste gerecht van Veganizer BXL een feit: de Brussels Beer Burger in restaurant Les Super Filles de Tram.

Deliveroo Vegan hamburgers met Bertyn Seitan veggie Gehakt De Brussels Beer Burger: vegan hamburger met Bertyn Seitan Veggie Gehakt

Veganizer BXL ontwikkelde samen met het restaurant een heerlijke burger met het nieuwe Bertyn Seitan Veggie Gehakt. Een ontzettend smakelijke burger die 100% vegan en dus plantaardig is. De burger van het Seitan Veggie Gehakt is gemaakt in Brussel-stijl en is geïnfuseerd met Babylone Beer, een bier van het Brussels Beer Project. Dit bier is het eerste bier dat wordt gebrouwen met gerecycleerd brood! Het hamburgerbroodje is afkomstig van bakker Laurent Pedrotti van biologische bakkerij Agribio.

Enthousiaste reacties op vegan hamburger Brussels Beer Burger met seitan

De eerste avond dat de burger beschikbaar was, bleek de vegan burger een gigantisch succes, getuige enkele reacties die we op Facebook tegenkwamen:

  • De eerste twee klanten die de vegan burger bestelden waren niet vegan. Achteraf waren ze erg enthousiast
  • Er was een tafel bij die de burger terugstuurde naar de keuken. Ze waren er van overtuigd dat het een burger met vlees was
  • De eerste avond verkochten ze zo’n 200 hamburgers
  • Iedereen was dolenthousiast over de smaak en textuur van de burger

Vegan hamburger proeven? Locatie en openingstijden van Les Super Filles du Tram

De burger blijft voorlopig vast op de menukaart staan! Spring snel eens binnen bij Les Super Filles du Tram of bestel de burger via Deliveroo (regio Brussel).

Les Super Filles du Tram

Rue Lesbroussart 22, 1050 Bruxelles

Van maandag t/m vrijdag van 12u tot 15u en van 18u tot 23u

Zaterdag van 12u tot 23u

Zondag, brunch van 11u tot 17u