Blogger Leentje Speybroeck KOOKEETLEEF fan van seitan.

Blogger, schrijfster en voorstander van ecologische voeding Leentje Speybroeck, van de blog KookEetLeef, is enthousiast over seitan. Vooral de seitan van Bertyn.

Leentje is haar blog begonnen omdat ze haar verhaal wilt delen. Ze wilt haar lezers overtuigen van de keuzes die we maken en hoe we deze zelf in de hand hebben. Kiezen voor eerlijke materialen, duurzaamheid en zorgen voor een houding die antwoorden kan bieden op onze huidige maatschappij. Van koken tot reizen.

Naast haar eigen blog, schrijft ze regelmatig artikelen op andere platforms. Zo verscheen ze eerder al in het televisieprogramma ‘’Voor hetzelfde geld’’ op Eén en kwam ze al eens voorbij met heerlijke recepten op radiozender MNM.

Blogger Leentje Speybroeck

Blogger Leentje Speybroeck van KookEetLeef fan van seitan

Ze heeft tijdens de Dagen Zonder Vlees al een heerlijk recept gedeeld met haar volgers: Seitanstoverij. Daarnaast ontdekte ze het boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten. Authentic Seitan’:

‘’Dat seitan verdomd lekker is werd hier al meermaals gesmaakt”

‘’Of je nu wel of geen voorstander bent van het glutenverhaal, dit boek is vooral een musthave voor het tweede deel, waar tal van makkelijke maar overheerlijke receptjes ons meteen goesting doen krijgen om achter het fornuis te kruipen. Via seitan rollade tot seitan fondue en zelfs seitan fingers (superidee voor de kids!) ontdekken we dat de seitanwereld allang zijn konijnenvoerimago heeft afgeworpen en dat je er alle kanten mee uit kan.’’

Giveaway actie seitan boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten. Authentic seitan’ en lekkere recepten met seitan

Omdat ze zo enthousiast is over de seitan heeft Leentje Speybroeck een giveaway actie gehouden. Wie een lekker gerecht, met Seitan, deelde op haar Facebook-of Instagrampagina, maakte kans om een versie van het boek te winnen. In totaal had ze vijf boeken te verdelen. Er werden al heel wat lekkere seitan recepten gedeeld, zoals Seitan-Champignon casserole en een gerecht met gestoofde seitan met boerenkool, spruitjes en zongedroogde tomaat. Ook op de website van Bertyn kun je lekkere seitan recepten ter inspiratie vinden. Lees ook zeker het boek ‘Gezond en gelukkig met eiwitten. Authentic Seitan’ wanneer je liefhebber bent van seitan!

Ben jij een blogger en ook voorstander van een vegetarische keuken? Of wil je zelf actie ondernemen om seitan van Bertyn zoals Leentje in de kijker te zetten? Laat het ons weten via contact@bertyn.eu

Video's

De mogelijkheden met de Instant Protein Veganmix – 3x 90 gram Seitanburger van Bertyn zijn (bijna) eindeloos! Bekijk alle video's van onze recepten met deze proteine mix en laat je inspireren om vegetarische (of veganistische) eiwitrijke gerechten te maken voor jou en heel het gezin!

Bekijk alle video's

Inspiratie om te koken met seitan van bertyn

Biologische seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. In klassieke gerechten kan je seitan gebruiken als vleesvervanger. Een vleesvervanger zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Ideaal op je veggiedag. Op deze Bertyn- website vind je een heleboel recepten voor seitan.

bekijk onze recepten

Seitan recept suggesties

Veggie hamburger voor op de BBQ

Recept geschikt voor: 3 porties | Moeilijkheid: Makkelijk | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereiding: 20 minuten |Type: Hoofdgerecht, Hamburger, Vleesvervanger

Bekijk recept
Tagliatelle met scaloppine Di Vitello van seitan. Met champignons

Tagliatelle met Scaloppine Di Vitello van seitan. Recept met champignons, amandelroom en witte wijn

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 20 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereiding: 40 minuten |Type: Hoofdgerecht, Pasta

Bekijk recept
Recept voor een vegetarische Griekse moussaka met vegetarisch gehakt

Griekse moussaka met vegetarisch gehakt van seitan

Recept geschikt voor: 4 personen | Moeilijkheid: Gemiddeld | Voorbereidingstijd: 40 minuten | Bereidingstijd: 60 minuten | Totale bereiding: 100 minuten |Type: Hoofdgerecht, Tapa & hapje, Vleesvervanger

Bekijk recept

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Zo ben je als eerst op de hoogte van onze promoties, nieuwe producten en bio tips.

De gegevens die je hier achterlaat worden door ons enkel gebruikt om je per mail, in de vorm van een nieuwsbrief, op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen Bertyn en onze lopende acties. Bertyn vindt jouw privacy en veiligheid belangrijk. Voor onze volledige privacy policy verwijzen we je graag naar ons privacy beleid. We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hierboven op de ja, ik wens de nieuwsbrieven van Bertyn te ontvangen button te klikken ga je akkoord met de verwerking van je gegevens via Mailchimp. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.

Wat fans over bertyn zeggen

Fan: Eet het beter

Annemieke

Blogger van de Familie Eet het beter

“De Familie Eet het beter heeft de verschillende smaken uitgebreid getest. Warm, koud, gebakken en zelfs op de barbecue. De structuur en het mondgevoel zijn prima, vergelijkbaar met vlees. Als echte vleeseters is dat het eerste waarop we hebben gelet. Ook de looks van de Seitan is goed. De smaak verschilt per soort –gelukkig maar! Mijn favoriet: de Gula Java Chili Tops en dan gebakken, afgekoeld en door de salade”